fbpx

שאלות ותשובות

מגיעים בפעם הראשונה לבודפשט?
ריכזנו לכם מגוון שאלות ותשובות שחוזרות על עצמן בקבוצות הוואטסאפ שלנו (לא בקבוצה? >> הצטרפו!)

זמן הטיסה מישראל לבודפשט הינו כ-3 וחצי שעות.

למרות שבודפשט חלק מהאיחוד האירופאי כבר משנת 2004, הונגריה לא ויתרה על המטבע המקומי "פורינט". (ISO code: HUF). השטרות הקיימים: 500, 1,000, 2,000, 5,000, 10,000 ו-20,000.

שטרות פורינט

בבודפשט לא נהוג לשלם באירו ולכן יש צורך לפרוט את הכסף למטבע המקומי.

לדעתינו האישית, מומלץ להמיר את השקלים לאירו בארץ ואז בבודפשט להמיר לפורינט. הסיבה היא שבארץ סביר מאד להניח שתקבלו שער נמוך של פורינט.

לצפייה בדרכי ההמרה ורשימת הצ'יינג'ים מומלצים שלנו – לחצו כאן

השקע בבודפשט ובהונגריה באופן כללי דומה לשקע בארץ, אך מכיל 2 פינים בלבד. שקע בבודפשט
בודפשט עיר בטוחה מאד ונעים להסתובב בעיר באזורים המתויירים. יחד עם זאת, כמו בלא מעט מקומות, יש לעיתים ברחוב שרלטנים שמנסים "לעקוץ" תיירים. השתדלו להימנע ממי שמציע לכם לרכוש טלפונים ניידים במחירים טובים, לפרוט כסף בשער נמוך מאד ועוד.

המים מהברז בבודפשט תקינים לגמרי לשתיה.

שם שדה התעופה בבודפשט הינו פרנץ ליסט (Liszt Ferenc) על שמו של המלחין ההונגרי.

יש מספר אפשרויות:

  • באוטובוס קו ישיר E100 שעובד בין השעות 05:00 בבוקר ועד 01:20 בלילה בעלות של 1,500 פורינט
    עוצר בתחנות (kalvin ter, Astoria, deak ferenc ter)
    שעות יציאה כל 20 דק'.
  • מונית בעלות של 25-35 אירו
באופן כללי עדיף להימנע מלעצור מוניות ברחוב, אחרת סביר להניח שתשלמו מחירים מופקעים. ההמלצה שלנו היא להזמין מונית מאפליקצייה בשם Taxify או בשמה החדש Bolt. אפליקציה הדומה לגט טקסי הישראלית. להורדת האפליקציה למכשירי אנדאוריד – לחצו כאן להורדת האפליקציה למכשירי אייפון – לחצו כאן
שגרירות ישראל ממוקמת ברחוב  Fullánk u. 8. במרחק של כ-20 דקות נסיעה ממרכז העיר. לניווט לחצו כאן

המטרו של בודפשט ובכלל התחבורה הציבורית בעיר מתפקדת בצורה יעילה ונוחה. המטרו מחולק ל-4 קווים לפי צבעים M1 (הקו הצהוב), M2 (הקו האדום), (M3 הקו הכחול) ו-M4 (הקו הירוק). ניתן לקנות כרטיסים בודדים, כרטיסים יומיים, קבוצתיים ועוד.

למידע נוסף והנחיות שימוש – לחצו כאן

שומרי הכשרות לא חייבים לסחוב הרבה אוכל מהארץ.
בעיר קיימות 3 מסעדות כשרות: מסעדת כרמל ומסעדת חנה הבשריות ומסעדת קפה תל אביב החלבית. בנוסף, בעיר קיימת קונדטוריה כשרה בשם "פרוייליך" שם תוכלו למצוא גם קורטוש כשר. למידע נוסף לחצו כאן >>

לא 🙂
בשונה מערים רבות באירופה בבודפשט, החנויות, הקניונים והמסעדות פתוחים גם ביום ראשון של השבוע. מרבית נסגרים כשעה/שעתיים קודם.

כמובן שמבחינת עמלות מומלץ להגיע עם אירו מזומן מהארץ ולהמיר אותו לפורינט בבודפשט (לפרטים על המרה לחצו כאן), אך במידה ואתם חייבים למשוך כסף, שימו לב לא לבצע זאת בכספומטים הצהובים בעיר! 

העמלות שגובות החברות הפרטיות הללו, הוא שוד וגזל לאור היום. משיכת 100€ עלולה לעלות לכם גם 40€. לא פחות. תתרחקו מהמכשירים הללו.

משיכת כסף אך ורק במכשירי הבנקים שצמודים לקיר הבנק.

מבחינת נוחות, כמובן. מבחינת האם זה משתלם? לא תמיד.

כשאתם רוכשים בכרטיס אשראי במטבע מקומי, מתבצע בפועל 2 המרות מטבע: מהמטבע שקניתם (פורינט) ליורו או דולר, ומהיורו או הדולר לש"ח.

לפני הנסיעה, וודאו עם הבנק בו מתנהל חשבונכם, שכרטיס האשראי שלכם הוא כרטיס שניתן להשתמש בו בחו״ל, ושיש לכם חשבון מט״ח ורצוי שיהיה ביורו (זה וירטואלי אך חובה) והתמקחו על גובה עמלת ההמרה שיגבו מכם בעת התשלום. זה נשמע מוזר, אך זה שוק ממש, הפערים גבוהים ועלול להסתכם בטיול גם בכמה מאות שקלים.

במידה וזה לא המצב, ההמלצה שלנו היא להשתמש במזומן.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

הצטרפו לסיורים שלנו!

ותכירו את העיר מהעניים של המקומיים

אנחנו משתמשים בעוגיות על מנת לתת חווית משתמש טובה יותר

דילוג לתוכן